20:20
Ինչու են երշիկն անվանել «Բժշկական»

«Բժշկական» երշիկը հայտնվել է 1936-ին, որն ուղեկցվել է հրամանով՝ այն ժամանակվա սննդարդյունաբերության ժողովրդական կոմիսար Անաստաս Միկոյանի ստորագրությամբ: Այս մասին հաղորդում է Mirfaktov-ը:

Ողջ պետության տարածքում 20 ամենահայտնի գործարանները դրանից հետո սկսել են թողարկել «Բժշկական» երշիկը, ինչը փաստաթղթերով նախատեսված էր բուժական նպատակներով սնվելու համար: Ավելի կոնկրետ՝ այն պետք է ուտեր յուրաքանչյուրը, ում առողջությունը խաթարվել էր քաղաքացիական պատերազմի և ցարական բռնատիրության պատճառով:

Երշիկի բաղադրատոմսը հասել է մինչև մեր օրերը: Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 70 կգ խոզի միս, 25 կգ հորթի միս, 30 հատ ձու և երկու լիտր կաթ:
 

Մանուել٠Թամազյան, ArmLur.ru

Կատեգորիա՝ Հասարակություն | Դիտումներ՝ 446 | Աղբյուր՝ www.1in.am | -Ավելացվել է՝ 20.04.2014/20:20
Մեկնաբանություններ ավելացնել կարող են միայն գրանցված անդամները
[ Գրանցում | Մուտք ]
Օգնություն